Turområder

På Halsnøy har vi et aktivt grendelag, og vi samarbeider godt. Vi arrangerer i  fellesskap blant annet  julegrantenning ogTour of Norway for Kids. I tillegg har Grendelaget vært aktive for å få merket og ryddet turstier på store deler av øya. Grendelaget organiserte også bygging av nærmiljøanlegg med kunstgressbane, det er kanoutleie på Skartveitvannet. Vi har i det hele tatt et godt miljø, med gode muligheter for turer, aktiviteter  og sosialt samvær. Det har betydd mye for oss som næringsdrivende at lokalmiljøet her er så inkluderende. Vi opplever at vi har et godt samarbeid, og at de som kommer hit blir godt ivaretatt.  

Eikefjellet

Hos oss på Skartveit har vi tilrettelagt gjesteplasser i båthavna. Det er skiltet turløyper rundt «Halsnefjellet» og rundt og oppå «Eikefjellet» som er øyas høyeste punkt. Her er det utsikt til hele nordre del av kommunen, i vest til Finnøy, i sør til Fogn, Bokn og Byre – og vi ser inn over Hjelmelandsheiene mot øst, Nedstrand og Bokn mot Nord- vest, og sørover inn til Stavanger sentrum. Turene er godt tilrettelagte og kan kombineres. De sprekeste kan ta alle løypene som en trimøkt. Den barnevennlige ruten langs vestsiden av Eikefjellet greier de aller fleste på en liten time. Med mindre det blir mange pauser for å spise blåbær.

 

Hos oss på Skartveit kan man før og etter turen fylle vannflasker og gå på toalettet i vårt døgnåpne servicebygg i Skartveitvågen. I butikkens og kafeens åpningstider kan man få noe å spise, og ofte treffer man kjente her, da dette er en møteplass for mange.  For de som liker strandliv kan man ta et bad på vår lokale sandstrand «Costa Del Skartveit» som ligger like ved båthavna og butikken.

Flere turforslag

Turforslag fra ut.no, klikk her